USA vs Multisupps (EU) – Hvor er det billigste sted at få fat i G FUEL og GamerSupps?

Indsendt af J M den

Ved køb af varer fra en EU-butik som Multisupps, der importerer varer fra udlandet, kan priserne nogle gange virke høje sammenlignet med udenlandske butikker. Dette betyder dog ikke nødvendigvis, at det er billigere at købe det samme produkt fra udlandet – ofte er det modsatte tilfældet.

Vi giver en beregning i slutningen af ​​denne artikel, der viser prisforskellen mellem at handle i udlandet versus i vores butik i EU, men lad os først forklare, hvad der er involveret i køb uden for EU.

Udenlandske butikker viser en salgspris, der ikke tager højde for flere omkostninger, der opstår under betaling, og når varerne ankommer til EU. Det er omkostninger, som EU-butikker som Multisupps dækker ved import, hvorfor priserne i EU-butikker kan virke højere. De samlede omkostninger er dog ofte lavere og mere forudsigelige, fordi du undgår skjulte gebyrer, der følger med køb fra udlandet. Flere faktorer kan gøre indkøb fra udlandet dyrt, når man bor i EU. Disse bør overvejes, når du tænker på at handle fra udenlandske butikker:

  • Valutakurser og valutaomregning
  • Told og skatter (moms)
  • Forsendelse og leveringstid
  • Returneringer og reklamationer

Valutakurser og valutaomregning
Dette gælder for alle lande i EU, selvom vi i denne artikel bruger svenske kroner (SEK) som eksempel. Valutakurser og gebyrer vil variere afhængigt af den specifikke valuta i dit land, men princippet forbliver det samme.

Når du handler fra udenlandske netbutikker, skal du normalt betale i det pågældende lands valuta. Valutaomregningsgebyrer og valutakurser vil påvirke den endelige pris, du betaler. Denne artikel blev skrevet den 11. september 2024, og lige nu er visse valutaer (f.eks. SEK) svage. I øjeblikket svarer 1 USD til 10,35 SEK. En svag SEK betyder, at du betaler mere per dollar, end når SEK er stærkere. Derudover skal du betale gebyret for selve valutavekslingen, som varierer fra bank til bank.

Med henvisning til information fra G FUEL-hjemmesiden:
Orders are processed in U.S. Dollars. Once payment is processed by your local bank, the charge is converted into your local currency. We also have a currency converter available, so be sure to check it out!

Told og skatter
Importafgifter i EU varierer afhængigt af faktorer som typen af ​​varer, deres værdi og oprindelseslandet. Hvis vi fokuserer på "fødevarer", såsom mad, slik, sodavand, sundhedsprodukter, proteinpulver, krydderier eller te, skal du betale moms (moms), potentielle særlige skatter og toldafgifter, når at købe disse produkter online. Disse gebyrer pålægges, når varerne ankommer til EU-grænsen. I praksis beregner og forskuder fragtfirmaet gebyrerne på dine vegne ud fra de pakke- og indholdsoplysninger, som afsenderen har oplyst. Fragtfirmaet kan også opkræve et gebyr for denne service. Fødevarer pålægges 15 % moms, som er en del af det gebyr, du skal betale, når varerne ankommer til EU.

Med henvisning til information fra G FUEL-hjemmesiden:
Note: You, as a customer, are responsible for paying any applicable taxes or duties that may apply.

Forsendelse og leveringstid
Når du handler fra udenlandske butikker, skal du forvente høje fragtomkostninger og potentielt lange leveringstider. Varer kan støde på problemer under transporten, da der ofte er flere stadier, før pakken når EU og til sidst til dit hjem. I EU skal varerne toldklareres, hvor der pålægges ekstra gebyrer.

Returneringer og reklamationer
Hvis du køber noget fra udlandet og ønsker at returnere det, kan returforsendelse og eventuel toldbehandling være dyrt.

Når du handler i udlandet, er det vigtigt at bemærke, at du ikke er beskyttet af:

  • Forbrugerkøbeloven , som giver dig rettigheder i forbindelse med produktfejl, reklamationer og returneringer samt kompensation eller prisnedslag.
  • Fortrydelsesretsloven , som giver dig ret til at fortryde fjernkøb, herunder nethandel . Normalt kan du fortryde inden for 14 dage efter modtagelse af varen, med visse undtagelser i EU-butikker.
  • Markedsføringsloven , som regulerer annoncering og beskytter dig mod vildledende eller illoyal markedsføring. Loven sikrer, at du får præcise og klare oplysninger om det produkt eller den ydelse, du køber.

Lad os se på, hvad der rent faktisk betaler sig
Vi sammenligner købet af en G FUEL balje fra udlandet med vores EU-butik. I G FUELs butik koster en balje $35,99, hvilket med dagens valutakurs svarer til SEK 373. Vi bruger et standard bankkreditkort som et eksempel, som har et valutaomregningsgebyr på 1,75 %, hvilket resulterer i en transaktionsomkostning på NOK 7. Derefter kommer told og afgifter for denne produktkategori, inklusive 12 % moms, 12,5 % told og et toldbehandlingsgebyr, som normalt er 149 SEK for forenklet told (for varer med en værdi mellem SEK 350 og SEK 3.000). Derudover koster fragten 25,57 USD, hvilket svarer til 264,5 SEK.

Her er den endelige beregning for køb af kar fra udlandet:

Pris 373 kr
Valutaomregningsgebyr 6,5 SEK
moms 45 kr
Told 46,5 SEK
Toldhåndteringsgebyr 149 kr
Forsendelse 264,5 SEK
TOTAL 884,5 SEK

 

Så du kan forvente at betale næsten 900 SEK i alt, med meget lang leveringstid, for en G FUEL balje, når du køber fra udlandet.

Til sammenligning kan du få en balje hos os for 448 SEK + halvdelen af ​​fragtomkostningerne eller fri fragt, med levering inden for 1-3 dage. Vi forsøger at holde vores priser så lave som muligt, men vores priser er også påvirket af faktorer som valutakurser og den told, vi betaler ved import. Dette er, så du ikke selv skal stå for disse omkostninger. Selv med den svage SEK er det stadig væsentligt billigere og hurtigere for dig i EU at handle hos os. Derudover er du beskyttet af forbrugerkøbsloven, fortrydelsesretsloven og markedsføringsloven – med andre ord et sikrere og mere forudsigeligt køb.

Er du i tvivl om, hvilke kar vi har på lager lige nu? Du kan finde dem her.

← Ældre Post

Artikler

RSS

Hvem er MrBeast egentlig?

Ved J M

MrBeasts rigtige navn er Jimmy Donaldson, og han er en megapopulær YouTuber og filantrop kendt for sine ekstravagante og ofte velgørende stunts. Han fik betydelig...

Læs mere

Nikotinfri energiposer og "snus"-erstatninger.

Ved J M

Om nikotinfri snus. Dette er en "snus" variant, der ikke indeholder nikotin, et velkendt og vanedannende stof, der findes i traditionel snus og tobaksvarer. Snus...

Læs mere